Kapcsolat

Bánrévi Helga
elnök

Tel: +36 30 401 04 01
 
E-mail: info@ladylions.hu

Lions mozgalmakról

A Lions Clubok Nemzetközi Szövetségét, a Lions Clubs Internationalt Melvin Jones alapította 1917-ben az Egyesült Államokban. A jószolgálat nemes eszméjének teljesítése eredményezte, hogy a Lions mozgalom ma 206 országban van jelen, 46 000 klubban mintegy 1,35 millió tagja van, és a világ legnagyobb klub alapon szerveződő jószolgálati szervezete. A Lions egyben az egyik leghatékonyabban működő jótékonysági szervezet. Mi maradéktalanul teljesítjük a küldetésünket.
A Lionok jelszava: We serve. Azaz: Szolgálunk.

A látás védelme - SightFirst

A nemzetközi Lions mozgalom tevékenységének alapját a látás védelme, azaz a látáskárosodások megelőzése valamint a vakok és gyengénlátók segítése jelenti. A lionok ennek érdekében a SightFirst (A látás az első) program keretében szemvizsgálatokat, szemszűréseket szerveznek, használt szemüvegeket és pénzadományokat gyűjtenek.

Segítség a gyermekeknek – Youth Exchange

A lionok jószolgálati munkájában kiemelt szerep jut a gyermekeknek. Amikor csak lehetőségük nyílik rá, ruhával, élelemmel, könyvekkel, különféle eszközökkel, színházi előadások megtekintésének lehetőségével, nyaraltatással és külföldi diákcsere programokban (Youth Exchange) való részvétellel segítik azokat, akiktől mindezt megtagadta a sors.

Támogatás a rászorulóknak

A Lions klubok elsősorban saját környezetükben cselekednek, elvégre ott ismerik a legpontosabban kinek és milyen módon lehet a leghatékonyabban segíteni. Programjaik között szerepel a hátrányos helyzetűek, a betegek, a gyerekek és idősek támogatása is, ami jelentheti a nehéz életkörülmények kellemesebbé tételét, élelmiszergyűjtést, kulturális programok szervezését.

Felkészítjük a fiatalokat - LEO

A lionok nagy figyelmet fordítanak arra, hogy a fiatalokat is bevonják jószolgálati munkájukba. A világon ma már 140 országban mintegy 4700 LEO klub működik, 144 000 aktív fiatallal. Magyarországon 4 LEO klubban mintegy 100 fiatal ismerkedik a jószolgálattal, szervezi saját programjait és segíti a lionok akcióit. Kiemelkedő ifjúsági program a Békeposzter (Peace Poster) nemzetközi rajzpályázat.

A világ legjobb civil szervezete

A nagy tekintélyű Financial Times amerikai napilap 2007-ben 445 cégóriás szakembereinek szavazat alapján 34 nemzetközi jószolgálati szervezetet állított rangsorba. A Lions Clubok Nemzetközi Szövetségének alapítványa, a Lions Clubs International Foundation ekkor nyerte el a világ legjobb nem állami (civil) szervezetének megtisztelő címét. A kitüntető címet többek között azzal érdemelte ki az LCIF, hogy a jószolgálatra összegyűjtött adományok teljes összegét, azaz az adományok 100%-át eljuttatja a rászorulókhoz.

„Lionként szeretném elmondani, hogy mennyire büszke vagyok sikereitekre. Ez életem egyik legörömtelibb kapcsolata.”

(Jimmy Carter, volt amerikai elnök)

A Lions Clubs International honlapja: www.lionsclubs.org