Kapcsolat

Bánrévi Helga
elnök

Tel: +36 30 401 04 01
 
E-mail: info@ladylions.hu

Ifjúsági cseretábor

alt

Elindult a jelentkezés a 2013-as táborokra!

Kérek mindenkit, hogy mielőtt belevágna a jelentkezésbe, vagy kérdést tenne fel,
gondosan olvassa végig az oldalon található tudnivalókat
és a Cseretábor Szabályzatot!
Üdvözlettel:  Kende László, Csereutazás Felelős (YEC)

tel.: 06-30-932-4865
e-mail: kende-laszlo@t-online.hu 

A brüsszeli Lions Európa Fórumon tartott Ifjúsági Csereprogram tárgyalásokon 54 kiutazó helyet kötöttük le (lásd: Táborfoglaltsági Táblázat 2013, az oldal alján). Ezek a helyek a Fórumon résztvevő, illetve szerződést kötő országokra vonatkoznak.

Nem kötnek szerződést, vagy nem képviseltették magukat a Fórumon, de fogadnak magyar fiatalokat (a korábbi évekhez hasonlóan) a továbbiak:

Európán belül: Ciprus, Írország,  Portugália.

Európán kívül: Észak- és Dél-Amerika, Ausztrália, Új-Zéland, és Ázsia több tucatnyi tábora.

Ahogy igény fut be olyan táborra, amely a nemzetközi listán megjelenik, de nincs lekötött helyünk, ezt a tábort is felvesszük a Foglaltsági Táblázatba - amely így folyamatosan bővül.

A Lions Központ (Oak Brook) várhatóan október közepén közzé a Nemzetközi Táborlista első verzióját. Minden hónap 1-én és 15-én frissítik. Jelenleg tehát még csak a 2013-as európai táborok listája friss!

A jelentkezés menetét és részletes feltételeit az oldal alján csatolt Cseretábor Szabályzatban találod, melyet feltétlen tanulmányozz!

 A legfontosabb lépések és "kellékek":

1. Ismerkedj a táborlistákkal ahonnan információt szerezhetsz a tábor témájáról, a részvételi korhatárokról, a családi vendéglátás és a tábor helyéről, idejéről, a fizetendő tábordíjról, valamint a táborvezető elérhetőségeiről.

A 2012-es táborlisták:
Nemzetközi lista: http://www.lionsclubs.org/EN/common/pdfs/yce_directory.pdf (havonta egyszer frissül, tartalmazza az európai listát is, de EU-ügyekben jobb az alábbi:)

Európai lista:  www.yce-europe.eu/destinations_europe_new.html 

A megjelőlt korhatárok a tábor kezdő napján betöltött életkorra érvényesek!

2. Ezután a táborfoglaltsági listán (lásd lent, letölthető dokumentumként!) nézd meg, hogy van-e már jelentkező az általad kiválasztott táborba. Ha limitált a résztvevői létszám, és annyi név már található a tábor száma mellett, akkor ide már ne jelentkezz. A szabályok szerint egy utazásra pályázó egy jeletkezési lapot küldhet be, melyen 3 tábort jelölhet meg: ezeket egyforma gondossággal keresd meg.
A táborfoglaltsági listán először azok az országok jelennek meg, amelyekkel a magyar Lions Szövetség kétoldalú csereszerződét kötött; majd folyamatosan bővül azokkal a táborokkal, amelyekbe valaki jelentkezik. Tehát, a táborfoglaltsági lista NEM a táborok "lelőhelye" - ehhez a nemzetközi, illetve az európai listát tanulmányozd!

3. Keresd meg azt a Lions Clubot, amely ajánlásával lehetővé teszi jelentkezésedet.

4. Töltsd le a jelentkezési lapot, majd a klubelnökkel vagy klub kiutazási felelőssel közösen töltsétek ki a családi fogadási nyilatkozatot is (lent, a letölthető dokumentumok között). Pontosan töltsd ki (számítógépen!) és a két űrlapot együtt küldd el a YEC-nek (Kende László) e-mailben, a kende-laszlo@t-online.hu címre. A családi vendégfogadási nyilatkozatot minden esetben csatolni kell  a jelentkezéshez!!
A jelentkezési lapot  Excel formátumban töltsd le, értelemszerűen töltsd ki (számítógépen!) és szintén Excel formátumban küldd el, de az utolsó, 3. oldalt - amit kinyomtatsz, aláírsz és aláíratsz kék tollal - szkennelve is csatolnod kell, az aláírások hitelessége miatt (lehetőség szerint PDF formátumban)!

A jelentkezési lap fájlt az alábbi minta szerint nevezd el:
CÉLORSZÁG_Vezetéknév_Keresztnév.xls

Kézírással kitöltött lapokat és/vagy postán küldött anyagot  nem tudunk elfogadni!
A levelezés, adatküldés, kapcsolattartás formája elektronikus - azaz e-mail !

5. A Családi Fogadási Nyilatkozattal ugyanígy járj el: töltsd le az Excel fájlt, töltsd ki, illetve töltesd ki a Klubra vonatkozó részt (mindezt számítógépen!). Nyomtasd ki, írasd alá kék tollal, szkenneld be és küldd el a YEC-nek a kitöltött Excel és a szkennelt változatot is (lehetőség szerint PDF formátumban)!

6. Ezt követően fizesd be/utald át a regisztrációs díjat (a 2013. évre 35.000,- Ft) az alábbi bankszámlaszámra úgy, hogy a közlemény rovatban a neved és a tábor száma olvasható legyen. 
Lions Clubok Magyarországi Szövetsége   10300002-20333522-70213285

A jelentkezési lap leadását, a regisztrációs díj beérkezését követően a YEC ellenőrzi, hogy a küldő Klubnak nincs-e tagdíjtartozása. Ha minden rendben, jelentkezésed érvényessé válik, és azt a YEC továbbítja a fogadó országba. Miután a fogadó ország visszaigazolta,  jelentkezésed véglegessé válik.

Ha egy országon belül több tábor van, a fogadó ország joga eldönteni, hogy a jelentkezőt melyik táborba sorolja be!

7. A visszaigazolást követően - és csak azt követően! - fel kell venned a kapcsolatot a külföldi táborvezetővel (elérhetőségei a nemzetközi listán, illetve majd a visszaigazolásban), és egyeztetned kell vele az utazással és a táborral kapcsolatos részleteket. Sok tábornak van saját weblapja, ezeken keresztül is tájékozódhatsz.

8. A továbbiakra is szükség lesz:
- "Dear Host Family..." bemutatkozó levél, fél-egy oldal, angolul, magadról
-  2-3 digitális fénykép magadról, legalább egy családi környezetben
-  Úti okmányod (útlevél, személyi igazolvány) szkennelt másolata
- Utazási biztosítás (baleset, betegség, poggyász...). Az EU egészségbiztosítási kártya (EHIC)hasznos, de nem elegendő!

A jelentkezéshez a fentiek (4-8. pont) MIND szükségesek!

9. Az utazás megszervezése (repülőjegy, nemzetközi diákigazolvány...): Egyénileg. 
Ajánljuk: http://www.statravel.hu/hu/pages/show/1 . Érdemes telefonon, e-mailben, vagy személyesen  tanácsot kérni tőlük - nem csak on-line foglalással próbálkozni!

10. A táborból hazaérve 2013. október 15-ig beszámolót kell írnod, melyet el kell küldened a YEC-nek: 
kende-laszlo@t-online.hu . A beszámoló formanyomtatványát, szempontjait az oldal alján, letölthető dokumentumként megtalálod.

 

Csatlakozz a Facebookon a 
„Lions YE Kiutazók Klubja” csoporthoz!
http://www.facebook.com/#!/groups/117510945015868/

 

Jó utazást, sok élményt, kalandot kívánunk !!
:-)

Letölthető dokumentumok:
FájlFájl méreteUtoljára módosítva
Fájl letöltése (Status 2012 10 16.pdf)Tábor foglaltsági táblázat 2012 10 16 59 Kb 2012. 10. 16. 22:29
Fájl letöltése (Application form 2013.xls)Jelentkezési lap 2013 95 Kb 2012. 09. 28. 12:01
Fájl letöltése (fogadasi_nyilatkozat_2013.xls)Családi fogadási nyilatkozat 32 Kb 2012. 09. 25. 11:11
Fájl letöltése (utibeszamolo formanyomtatvany.doc)Utibeszámoló formanyomtatvány 25 Kb 2011. 09. 05. 16:15
Fájl letöltése (CSERETABOR SZAB-mod3.pdf)Cseretábor Szabályzat 2010.04.09 181 Kb 2011. 01. 10. 21:09