Kapcsolat

Bánrévi Helga
elnök

Tel: +36 30 401 04 01
 
E-mail: info@ladylions.hu

Bemutatkozunk

LIONS= Liberty, Intelligence, Our Nation's Safety 
„Szabadság, Intelligencia, Nemzetünk biztonsága”
A mozgalom alapelve:
„Egyik klub sem tűzheti ki céljául tagjainak anyagi gyarapodását.”

A szövetség hivatalos jelszava:
„Szolgálunk” (We serve)

A magyarországi Lions Klubok jószolgálati tevékenysége igen szerteágazó. Évente 150-200 millió forintnyi adományt juttatnak a rászorulóknak a különböző programok keretében. Tevékenységük fő iránya a megelőzhető, illetve visszafordítható vakság és a vaksághoz vezető betegségek elleni küzdelem. Támogatják a Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségét, a Vakok Állami Intézetét, valamint Debrecenben működtetik a Lions Szemészeti Intézetet, ahol szaruhártya műtéteket végeznek térítésmentesen a rossz anyagi körülmények között élő betegeken.

Emellett természetesen minden rászoruló embernek segítenek: gyerekeknek, mozgássérülteknek, öregek otthonában élőknek, szegény, de tehetséges diákoknak, halláskárosultaknak. Pécsett például saját költségen alakítottak át egy régi épületet szülőszállássá, ahol a klinikán kezelt daganatos gyermekek szülei ingyenesen lakhatnak.

Miskolcon két Lions Klub működik: a régebbi az 1991-ben alakult Első Miskolci Lions Klub, valamint a később alakult Első Miskolci Lady Lions Club (korábban: Deborah Lions Klub). A klubok jó barátságban egymással szövetségben szerveznek akciókat, de a napi működésben függetlenek egymástól. 
Az Első Miskolci Lady Lions Club a régebbi nevén Deborah Klub tagjaiból, és új csatlakozókkal szerveződött újjá 2011 őszén.

Klubunk célja továbbra is karitatív, közösség segítő programok szervezése Miskolc és környékén.
Jószolgálati akcióink bemutatása az "Akcióink KÉPEKKEL" menüpont alatt található.

elnök: Vincze Anikó
alelnök: Kertész Kata
titkár: Hényel Zoltánné Erika

Tagok:
Abuczkiné Simon Ida
Bánrévi Helga
Bodnár Ildikó
Boronkayné Görzsöny Éva
Csollák Gabriella
Falucskai Mónika
Tagjelöltek:
Dr Horváth Izabella
Kiss Krisztina
Seres Ildikó