Kapcsolat

Bánrévi Helga
elnök

Tel: +36 30 401 04 01
 
E-mail: info@ladylions.hu

Vakvezető kutyák kiképzését támogatták, minap.hu

2013.05.19.

Vakvezető kutyák kiképzését támogatták, minap.hu

Adománygyűjtő akcióval támogatta a vakvezető kutyákkal foglalkozó Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolában folyó kutyakiképzést az Első Miskolci Lions Klub és a miskolci Lady Lions Klub. Az újszerű adományozási módnak is köszönhetően mintegy fél millió forint értékben gyűlt össze adomány.

Mint Koleszár Pétertől, az Első Miskolci Lions Klub titkárától megtudtuk, folyamatos együttműködést tartanak fenn a kutyaiskolával. A legutóbbi akciósorozatuk – mint fogalmazott – több lábon állt. Az Első Miskolci Lions Klub és a miskolci Lady Lions Klub adománygyűjtő akciójához csatlakozott az egyik miskolci bevásárló centrumban működő állateledel bolt is. A két klub a helyi vakvezető kutyák kiképzésével foglalkozó alapítvány támogatását tűzte ki egyik céljaként, ezért kitelepültek az áruházba, és az akció két napja során arra kérték a lakosságot, hogy az ott vásárolt tárgybeli adományokkal támogassák a kutyakiképzést.

– Annyira újszerű volt ez az adományozási mód, hogy a májusban megjelent Nemzetközi Lions Magazinban is kiemelt helyen szerepelt az akcióról szóló cikk. Ennek köszönhetően közel 220 országban olvashattak Miskolcról és az itteni adománygyűjtésünkről – tette hozzá a titkár.
Egyik fő cél a kiképzéshez szükséges eszközök beszerzésében való segítség volt, másik pedig a már kiképzett segítő kutyák várható „élettartamának” meghosszabbítása a minőségi kutyatáppal és egyéb egészségmegőrző eszközökkel. A bolt elé kitelepülve kutyabemutató napot rendeztek, ahol a látó emberek is kipróbálhatták a vakvezető kutyák nyújtotta előnyöket. Az érdeklődők megismerhették a kutyák kiképzésének hátterét is, majd az állateledel áruház kínálatából termékeket vásárolva, azokat átadva az alapítvány számára támogathatták a Lions Klubokat a céljaik elérésében.
Az adományozási akciónak köszönhetően a kétnapos akció során mintegy fél millió forint értékben tápok, segédeszközök, pórázok, hámok gyűltek össze.
– Biztos, hogy folytatjuk a kutyaiskolával fennálló együttműködést. Több magyarországi Lions klub érdeklődött a lehetőség iránt, ők is szívesen gyűjtenének a baráthegyieknek – árulta el Koleszár Péter, hozzátéve, az adományoknak köszönhetően felszabaduló pénzforrásokat a különböző vizsgálatokra, szűrésekre fel lehet használni.
A két miskolci Lions Klub az akciót tehát rendszeresen meg kívánja ismételni, és az emberek bizalmát visszanyerve egy újfajta adományozási módszert meghonosítani.
K. I.
Fotó: Juhász Á.
vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!