Kapcsolat

Bánrévi Helga
elnök

Tel: +36 30 401 04 01
 
E-mail: info@ladylions.hu

MEGHÍVÓ

2013.05.29.

1. Lady Lions -Telmon Csörgőlabda Kupa
Miskolcon, 2013. június 1., szombat 9 órakor
a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon tornacsarnokában

A Lady Lions Club Miskolc jószolgálati egyesület az MKSZ Parasport Bizottsága szakmai segítségével és a Lévay József Református Gimnázium partnerségével 2013. június 1-én csörgőlabda bajnokságot szervez látó, látássérült és vak játékosokból álló csapatok részvételével, mely rendezvényre szeretettel várjuk!

Misszió

A Lions klubok tevékenységének fő iránya világszerte a megelőzhető, illetve visszafordítható vakság, és a vaksághoz vezető betegségek elleni küzdelem, valamint a látássérült emberek megsegítése, életkörülményeik javítása. A Lady Lions Club Miskolc e célokhoz kapcsolódva ezúttal csörgőlabda tornát szervez látássérült, vak, és látó játékosokból álló csapatok részvételével, az MKSZ Parasport Bizottság szakmai segítségével, a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon tornacsarnokában. A program lényege a figyelem felkeltése a csörgőlabda sport iránt, ami kitörési lehetőség lehet a fogyatékkal élők (vakok és látássérültek) számára. A látó játékosoknak pedig alkalom arra, hogy saját élményen keresztül tapasztalják meg a fogyatékkal élők sajátos világát, és átéljék érzékelésük korlátait. Rendezvényünk célja -a fentieken túl- egy miskolci csörgőlabda csapat létrehozása, fenntartása és menedzselése hazai és nemzetközi versenyeken.

 Program

A versenyző csapatok között van csak látássérült, csak látó játékosokból álló csapat, valamint vegyes csapatok is. A csörgőlabda kupa küzdelmein a látássérült játékosok a látókkal együtt vesznek majd részt, fekete szemüvegben, egyenlő feltételekkel. A versengést a magyar csörgőlabda válogatott bemutató játéka előzi meg.

A rendezvényen közreműködnek a Miskolc Steelleaders KSE pomponlányai. A mérkőzések szünetében vakvezető kutyás sétára lesz lehetőség a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola képzett kutyáival.

Minden játékos pólót és egyedi ajándékot, az első három helyezett csapat pedig értékes díjakat kap. A díjakat felajánlották többek között: a Telmon Kft., a Miskolc Autó, a Láthatatlan Kiállítás, a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon, a Miskolc Turisztikai Kft, a Kalandtúra park, az Erzsébet Fürdő Egészségmegőrző Központ, a Lady Lions Club Miskolc.

A játékosok ellátásáról a nap folyamán az iskola gondoskodik.

A csörgőlabda sport

A csörgőlabda (goalball) paralimpiai sportág, de nagyban különbözik a többi versenytől a versenyhelyszín különleges atmoszférája miatt. Itt ugyanis a gólok hangos ünneplését a néma játék sajátos hangulata váltja. Ezt a sportot férfi és női látássérült, vak  és gyengén látó sportolók játsszák. Minden csapat 3 tagja játszik egyszerre a pályán, amely 9 x 18 méter, két végén egy-egy 9 méter széles kapuval. A cél, hogy a játékosok az ellenfél kapujába gurítsák a labdát, és ezzel gólt szerezzenek, miközben a másik csapat védekezik.  A labdában lévő csörgők irányítják a játékosokat, akik a hang után tájékozódnak a labda helyzetéről.  Ezért a játék ideje alatt a verseny helyszínén néma csend van, hogy a játékosok koncentrálni és azonnal reagálni tudjanak a labdára. A gólok után kitörhet a tapsvihar, de játék közben a játékvezető csendre inti a közönséget. Minden versenyző fekete szemüveget visel, hogy egyenlő eséllyel versenyezzenek a különböző látássérültséggel rendelkező sportolók.

 További információ: 30/ 2292-575

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!