Kapcsolat

Bánrévi Helga
elnök

Tel: +36 30 401 04 01
 
E-mail: info@ladylions.hu

I. Lady Lions-Telmon Csörgőlabda Kupa, 2013. június 1.

2013.05.20.

I. Lady Lions-Telmon Csörgőlabda Kupa, 2013. június 1.

A Lions klubok tevékenységének fő iránya világszerte a megelőzhető, illetve visszafordítható vakság, és a vaksághoz vezető betegségek elleni küzdelem, valamint a látássérült emberek megsegítése, életkörülményeik javítása.

A program célja a figyelem felkeltése a csörgőlabda sport iránt, ami kitörési lehetőség lehet a fogyatékkal élők (vakok és látássérültek) számára. A látó játékosoknak pedig alkalom arra, hogy saját élményen keresztül tapasztalják meg a fogyatékkal élők sajátos világát, és átéljék érzékelésük korlátait.

A csörgőlabda (goalball) paralimpiai sportág, de nagyban különbözik a többi versenytől a versenyhelyszín különleges atmoszférája miatt. Itt ugyanis a gólok hangos ünneplését a néma játék sajátos hangulata váltja. Ezt a sportot férfi és női látássérült, vak  és gyengén látó sportolók játsszák. Minden csapat 3 tagja játszik egyszerre a pályán, amely 9 x 18 méter, két végén egy-egy 9 méter széles kapuval. A cél, hogy a játékosok az ellenfél kapujába gurítsák a labdát, és ezzel gólt szerezzenek, miközben a másik csapat védekezik.  A labdában lévő csörgők irányítják a játékosokat, akik a hang után tájékozódnak a labda helyzetéről.  Ezért a játék ideje alatt a verseny helyszínén néma csend van, hogy a játékosok koncentrálni és azonnal reagálni tudjanak a labdára. A gólok után kitörhet a tapsvihar, de játék közben a játékvezető csendre inti a közönséget. Minden versenyző fekete szemüveget visel, hogy egyenlő eséllyel versenyezzenek a különböző látássérültséggel rendelkező sportolók. 

FELHÍVÁS

A szervezők olyan 3-5 fős női és férfi csapatok jelentkezését várják 14-94 éves korig, akik nyitottak arra, hogy kipróbálják magukat –akár látóként, akár látássérültként- a csörgőlabda sportban.

A csörgőlabda kupa küzdelmein a látássérült játékosok a látókkal együtt vesznek majd részt, egyenlő feltételekkel. A versengést a magyar csörgőlabda válogatott bemutató játéka előzi meg. Speciális öltözékre vagy felszerelésre nincs szükség, de könyök- és térdvédő használható. A játékosok ellátásáról a verseny folyamán az iskola és a klub együtt gondoskodik.

Minden játékos pólót és ajándékot, az első három helyezett csapat pedig értékes díjakat kap. A díjakat felajánlották többek között: az Miskolc Autó, a Láthatatlan Kiállítás, a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon, a miskolci Lions klubok.

A rendezvényen közreműködnek a Miskolc Steelleaders KSE pomponlányai. A mérkőzések szünetében vakvezető kutyás sétára lesz lehetőség a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola képzett kutyáival.

Jelentkezni május 28-ig lehet a következő címen: info@ladylions.hu, vagy telefonszámon: 30/ 2292 575 az alábbi adatok megadásával: csapat neve, csapattagok neve, életkora, e-mail cím és telefonszám.

Jelentkezéseket korlátozott számban tudunk elfogadni.

További információ: 30/ 2292-575, www.ladylions.hu

http://minap.hu/news.php?extend.68179.7

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!